Sofralarımızdaki tatları tamamlayan ve sunumlara renk katan
vazgeçilmez lezzetler olarak salatalar, her masada kendine yer buluyor. Fakat
çok sevilen çoban salata ve mevsim salatanın tahtları oldukça sağlam olduğundan
farklı salata tarifleri denemek de cesaret gerektiriyor.
Bazı yemeklerle son derece uyumlu tatlar
yakalayan alışılagelmiş salata çeşitlerini bir süreliğine dinlendirsek de başlı
başına öğün sayılabilecek kadar kişilikli yeni tatlar keşfetmek için farklı salatasosları kullanarak değişik salata tarifleri
denesek nasıl olur? Biraz cesaret ve biraz da ilhamla sıra dışı lezzetlere
ulaşmanız çok kolay.
New York Salatası
Bir kez denediğinizde malzemeleri gördüğünüz andaki
şaşkınlık, yerini bağımlılığa bırakacak. Sandviç olarak da tüketebileceğiniz
New York salatası, yanına başka bir şey eklemeden doyurabilen, çok farklı tatların
bir araya gelerek oluşturduğu inanılmaz bir lezzet. Tavuklu salatalar arasında
öne çıkan bu salata; haşlanmış ya da ızgara tavuk, yeşil elma, kuru üzüm,
mayonez, kereviz sapı, kaju ve bol bol köriden oluşuyor. New York’un en favori
sandviççilerinden dünyaya yayılan New York salatası, buzdolabında beklediğinde
tadını kaybedeceğinden, yaptıktan sonra kısa süre içerisinde tüketmelisiniz.
Mayonezli Iceberg
(Atom)
Iceberg denen top şeklinde, ince yapraklı marullar ile
yapılan bu salatada kaşar peyniri, haşlanmış mısır taneleri, salatalık
dilimleri ve mayonezden başka hiçbir şey yok. Ne yağ ne de limon var. Bu tarife
kıtırlık katma görevini üstlenen taze salatalığı mevsimden ötürü bulamazsanız
onun yerine kornişon turşu da ekleyebilirsiniz. Mayonezli iceberg salatasını
bir kase çorba ile tamamlayarak hafif bir öğün geçirebilir ya da davet
sofralarınıza dahil ederek beğeni toplayabilirsiniz.
Yoğurtlu Kabaklı
Havuç Salatası
Zeytinyağında sotelenen rendelenmiş kabak ve havuçların
sarımsaklı yoğurtla ve tuzla karıştırılarak servis edildiği; yapımı kolay,
lezzeti müthiş bir salata. Servis sırasında üzerine kızdırılmış toz kırmızı
bıberli yağ dökülürse lezzeti taçlanıyor ve ekmekle yendiğinde Türk damak
tadını vurgulayan bir efsaneye dönüşüyor.
Şehriye Salatası
Sıvı yağda karıştırılarak kavrulan şehriye, pilav gibi
pişirildikten sonra içine bir miktar oda ısısında su eklenerek dinlendiriliyor.
Rendelenmiş havuç, salatalık turşusu, mayonez, maydanoz ve mutlaka limon da
eklenerek çok sevilen bir lezzete ulaşıyor.
Zeytin Salatası
Hatay’ın birbirinden güzel lezzetlerinden biridir. Çekirdeği
kolay çıktığı için kırma yöntemi ile yapılan yeşil zeytinlerle hazırlanan bu
salatada soğan, domates, maydanoz bulunuyor. Tarifin olmazsa olmazları ise
zeytinyağı ve nar ekşisi. Kahvaltılarda da sevilerek yenen Hatay’ın zeytin
salatası, doyurucu olduğu kadar besleyici de bir seçenek oluyor.
Daha fazla farklı salata önerileri için Knorr'un pratik
tariflerle donattığı http://www.herkessofraya.com/
adresinde yer alan lezzetleri inceleyebilir; iştah açıcı salatalar hazırlayarak
sofralarınıza tazelik getirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder