Diyet Günlüğüm Sizlerle

Diyet Günlüğüm Sizlerle

23 Mayıs 2016 Pazartesi

​ Değişik Salata Tarifleri


Sofralarımızdaki tatları tamamlayan ve sunumlara renk katan vazgeçilmez lezzetler olarak salatalar, her masada kendine yer buluyor. Fakat çok sevilen çoban salata ve mevsim salatanın tahtları oldukça sağlam olduğundan farklı salata tarifleri denemek de cesaret gerektiriyor.
 Bazı yemeklerle son derece uyumlu tatlar yakalayan alışılagelmiş salata çeşitlerini bir süreliğine dinlendirsek de başlı başına öğün sayılabilecek kadar kişilikli yeni tatlar keşfetmek için farklı salatasosları kullanarak değişik salata tarifleri denesek nasıl olur? Biraz cesaret ve biraz da ilhamla sıra dışı lezzetlere ulaşmanız çok kolay.

New York Salatası
Bir kez denediğinizde malzemeleri gördüğünüz andaki şaşkınlık, yerini bağımlılığa bırakacak. Sandviç olarak da tüketebileceğiniz New York salatası, yanına başka bir şey eklemeden doyurabilen, çok farklı tatların bir araya gelerek oluşturduğu inanılmaz bir lezzet. Tavuklu salatalar arasında öne çıkan bu salata; haşlanmış ya da ızgara tavuk, yeşil elma, kuru üzüm, mayonez, kereviz sapı, kaju ve bol bol köriden oluşuyor. New York’un en favori sandviççilerinden dünyaya yayılan New York salatası, buzdolabında beklediğinde tadını kaybedeceğinden, yaptıktan sonra kısa süre içerisinde tüketmelisiniz.

Mayonezli Iceberg (Atom)
Iceberg denen top şeklinde, ince yapraklı marullar ile yapılan bu salatada kaşar peyniri, haşlanmış mısır taneleri, salatalık dilimleri ve mayonezden başka hiçbir şey yok. Ne yağ ne de limon var. Bu tarife kıtırlık katma görevini üstlenen taze salatalığı mevsimden ötürü bulamazsanız onun yerine kornişon turşu da ekleyebilirsiniz. Mayonezli iceberg salatasını bir kase çorba ile tamamlayarak hafif bir öğün geçirebilir ya da davet sofralarınıza dahil ederek beğeni toplayabilirsiniz.


Yoğurtlu Kabaklı Havuç Salatası
Zeytinyağında sotelenen rendelenmiş kabak ve havuçların sarımsaklı yoğurtla ve tuzla karıştırılarak servis edildiği; yapımı kolay, lezzeti müthiş bir salata. Servis sırasında üzerine kızdırılmış toz kırmızı bıberli yağ dökülürse lezzeti taçlanıyor ve ekmekle yendiğinde Türk damak tadını vurgulayan bir efsaneye dönüşüyor.


Şehriye Salatası
Sıvı yağda karıştırılarak kavrulan şehriye, pilav gibi pişirildikten sonra içine bir miktar oda ısısında su eklenerek dinlendiriliyor. Rendelenmiş havuç, salatalık turşusu, mayonez, maydanoz ve mutlaka limon da eklenerek çok sevilen bir lezzete ulaşıyor.

Zeytin Salatası
Hatay’ın birbirinden güzel lezzetlerinden biridir. Çekirdeği kolay çıktığı için kırma yöntemi ile yapılan yeşil zeytinlerle hazırlanan bu salatada soğan, domates, maydanoz bulunuyor. Tarifin olmazsa olmazları ise zeytinyağı ve nar ekşisi. Kahvaltılarda da sevilerek yenen Hatay’ın zeytin salatası, doyurucu olduğu kadar besleyici de bir seçenek oluyor.

Daha fazla farklı salata önerileri için Knorr'un pratik tariflerle donattığı http://www.herkessofraya.com/ adresinde yer alan lezzetleri inceleyebilir; iştah açıcı salatalar hazırlayarak sofralarınıza tazelik getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder